De LVV is een belangenvereniging die op verschillende manieren opkomt voor vertrouwenspersonen. Op de site is ook voor niet-leden veel informatie te vinden.

De vereniging organiseert een jaarlijks congres, organiseert bijeenkomsten, stuurt een nieuwsbrief rond en biedt bedrijven de gelegenheid om vacatures voor vertrouwenspersonen te plaatsen. De belangrijkste taken zijn echter in mijn ogen de certificering en intervisie van de LVV.

Lidmaatschap en certificering

Als lid doe je niet alleen jouw eigen bijdrage aan de belangenbehartiging door de vereniging, maar geniet je zelf ook van enkele voordelen. Check de ‘frequently asked questions‘ (faq) van de site voor meer info.

De LVV is ook de plaats waar je jezelf als vertrouwenspersoon kan laten certificeren. Om in aanmerking te komen moet je aan enkele voorwaarden voldoen, waaronder een opleiding volgen bij een gecertificeerde opleider. Om het certificaat te mogen behouden moet je laten zien dat je je blijft ontwikkelen door het volgen van trainingen en intervisies. Check opnieuw de faq voor meer informatie.

Als gecertificeerde VP krijg je een vermelding in een landelijk beroepsregister. Zo kan iedereen zien dat jij aantoonbaar aan een aantal kwalificaties voldoet.

Intervisie

Een intervisie is een bijeenkomt waarbij vertrouwenspersonen hun ervaringen uitwisselen en elkaar adviseren op basis van de gedeelde verhalen. Feitelijk is dat wat ik ook met deze site wil doen. Bij de LVV geregistreerde intervisiebijeenkomsten zijn (op het moment van schrijven) de enige die worden geaccepteerd voor her certificering.

No responses yet

    Leave a Reply